försäkringskassan

Det har varit en hemsk dag, det ÄR en hemsk dag. Klockan 8 började dagen med ett läkarsamtal i Norrtälje, klockan 10 var det dags för ett möte med Försäkringskassan efter det var det raka vägen till Karolinska för att träffa en läkare där.
På mötet med Försäkringskassan kom slaget i magen som jag har väntat på de senaste dagarna. Visste väl att allt var för bra för att det skulle hålla i sig en längre tid. Något bidrag kommer jag inte att få, för att jag går i skolan. Då är man inte i behov av något stöd med pengar, isåfall får man ta ett studielån. Helt allvarligt, ska jag ta ett studielån för att gå en fotokurs på distans som verkligen inte leder till något jobb efteråt och som jag dessutom inte vet om jag klarar av att fullfölja? Kursen tar slut i juni. I höst har jag ingen aning om vad jag ska göra. Men jag blev rekomenderad att söka in till komvux och ta ett studielån alltså. Jag klarar knappt av att åka till min terapi, hur ska jag kunna komma iväg till en skola fem dagar i veckan? Hade jag klarat av det hade jag väl aldrig sökt hjälp, då hade jag ju kunnat jobba.
Så nu får jag fortsätta leva på 1050:- i månaden (fortfarande med en hyra på 2500:-) fram till sommaren, sen får jag inte ett öre.
Jag är så jävla arg och ledsen. Jag trodde att det var bra att jag gjorde någonting överhuvudtaget om dagarna, men gång på gång får jag det bevisat för mig att det inte är så, för klarar man av att göra någonting så ska man ingen hjälp ha.

det är en sorglig värld vi lever i

Jag är så förbannad att fingrarna rycker och jag är så besviken på mänskligheten att jag vill gråta. I onsdags sände uppdrag granskning programmet som de valde att kalla "Den andra våldtäkten". Det handlar om två unga tjejer som våldtas av samma kille. En ung tjej som blir våldtagen på toaletten i skolan. När hon sedan gör en anmälan och berättar det för sina vänner så börjar en enorm ryktesspridning, inte bara av barnen i skolan utan även av deras föräldrar. Och alla ställer sig bakom killen. Tjejen är en hora, hon ljuger och förtjänar att bli bränd på bål.
Trots att killen erkänner och blir dömd så fortsätter mobbningen både på skolan och på Internet.
När det är dags för skolavslutning bjuds killen in och delar ut blommor till sina gamla klasskamrater och lärare och HYLLAS för sitt mod. Innan kvällen är slut hinner han även med att våldta tjej nummer två. Även för det brottet döms han med starka bevis. Ändå påstår samhället att tjejerna ljuger. När prästen som bjöd in killen till skolavslutningen får veta att han våldtagit yttligare en tjej den kvällen säger han "Jag tänker stackars kille alltså". Hur fan tänkte han där?

När det är VUXNA människor i 50-årsåldern som påstår att tjejerna ljuger, ja, då undrar jag ta mig fan vart världen är påväg!
Citat 1. "Bara det att en kille kan få en tjej att tvinga henne att suga av honom om man säger så, det kan ju liksom inte fungera. Det måste ju bara vara att bita ifrån tycker man som vuxen."
Citat 2. "Som jag har förstått det så har hon varit på honom och velat bli ihop och anmält honom som hämd för att han inte ville vara ihop med henne."
Citat 3. "Den bilden hon ger av honom stämmer inte med den bild man har av honom. Jag tycker inte han verkar vara en sån person som skulle behöva det - för han ser bra ut och är snäll."

Jag blir äcklad när jag hör dom här tanterna prata. Vad är det för jävla människor? Och vad har dom fått sina påståenden ifrån? Jo, från bekantas bekanta!

Länk till programmet finns HÄR.

hope your happy now

Jag är seriöst fortfarande helt slut efter gårdagen. Det kan låta som att jag har jobbat i tolv timmar eller något, men så är inte fallet... Jag har åkt tunnelbana och buss utan någon med mig! Värre än så var det inte. Men för mig är det ett ganska stort steg trots allt. Jag tar ett par steg i taget. Jag känner att jag är med i matchen igen! Och den här gången ska jag inte vika ner mig.




pullan

Jag vill mest bara säga grattis till min vän Amanda som har fått en lägenhet och jag är så jävla glad för hennes skull. Hon förtjänar verkligen det här. Jag vill även påpeka att jag saknar henne så mycket och jag hatar att det är så jävla långt och dyrt att åka till henne. Ja, det var väl ungefär det.
Slänger upp en gammal goding från 2007 också, puss!

alice i underlandet

I fredags var jag och Fredrik på bio och såg Alice i underlandet, fruktansvärt bra film måste jag säga.
Innan bion var vi inne på Toys "R" Us och handlade lite grejer till vårat fadderbarn men vi kom även ut därifrån med mini-pingisrack och ett litet nät som vi har spänt fast på köksbordet nu. Och jag har redan hunnit spöa Fredrik 5 gånger, jävligt roligt.
Snart ska jag bege mig till Karolinska för ett möte med en läkare och efter det ska jag till Gullmars och ha ett sista samtal med Magnus. Känner mig något stressad.

min gamla pulldog och jag

Sedan 2006 har jag och Felicia haft en väldigt trevlig tradition den 20:e mars varje år, nämligen att fira Thåström. Från början var det mest en löjlig grej men nu skulle det kännas väldigt konstigt att inte bli full och plöja igenom alla skivor tillsammans under natten. På lördag är det alltså dags igen och det ska bli jävligt mysigt, men först är det dags för fotboll och det blir ju en riktigt bra förfest.

(Bjuder på bilder från Thåström-dagen 2006 och 2007.)

könsroller

Igår var Lisa här på besök och det var jävligt roligt. Vi bor en halvtimmes promenad ifrån varandra nu men ändå ses vi aldrig. Men det blir det förhoppningsvis ändring på nu. Det är så skönt med Lisa för vi kan träffas en-två gånger om året, ändå känns det precis som vanligt när vi väl ses, som att det var för en vecka sen.
Hur som helst så fotograferade jag både Lisa och Fredrik till min skoluppgift som handlar om att byta plats på könsrollerna.
Jag var så oerhört nöjd när jag vaknade imorse och visste att jag hade lämnat in bilderna i tid, vilket jag inte har gjort sen i början av december. Dessvärre gick den där känslan bort ganska fort och just nu känner jag att jag är så besviken och arg på hela världen. Och i ren protest mot precis allting vill jag lägga mig ner under täcket och inte kliva upp förrän på söndag när det är fotboll.

(Bilden där jag faktiskt bytte plats på könsrollerna får jag tyvärr inte lägga upp här för Fredrik.)


jag har världens bästa karl, på riktigt


RSS 2.0